dijous, 3 de gener del 2008

Vailet dels encants

Mercat de Sant Antoni - Diumenge, 30 de desembre de 2007
(EOS 5D)


A Barcelona hi ha uns quants encants, un d'ells és el Mercat de Sant Antoni els matins de diumenge, on es comercia amb llibres, revistes, al capdavall amb tot allò que es susceptible de ser publicat. La foto està feta a l'hora de plegar, quan les parades ja son recollides i els nanos, les dones i el homes comencen a traslladar fardos cap un altre lloc de la ciutat. Doncs bé, aquesta foto em va dur a un descobriment, el des-cobriment d'allò que estava amagat pel simple desplaçament del significat, el del veritable sentit de la paraula encants: els encants ho son perquè encanten perquè en ells hi ha objectes encantadors, aquest és el veritable sentit del perquè certs mercats son anomenats encants.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La conjugació del nou i el vell, els més diversos objectes que es poden imaginar i adquirir. On tal vegada es trobi el més inesperat. "Encantador"

Només veure la foto m'ha recordat la fotografia "Una estona abans" de la Place de la République d'Arlés.
La nova publicada és "una estona després" front l'antiga "una estona abans. Però el que m'ha fascinat és l'ordre dels components en ambdues fotografies.

Glòria

toni.b ha dit...

És cert! no habia caigut en aquest paral.lelisme entre les dues fotos. Tens molta raó: d'alguna manera manifesten una mateixa estructura!

I sí: els objectes en l'espai.

Guillem Carbonell ha dit...

Toni, felicitats per les fotos, són fantàstiques. Em sembla que te'n demanaré en préstec per les meves cròniques ;D.

D'altra banda, a mi el Mercat de Sant Antoni dels diumenges mai no m'ha atret gaire, potser li hauria de donar una nova oportunitat. El que m'agradaria però és que les obres de remodelació del mercat comencessin d'una vegada i que el deixin bé, ara també per dintre és depriment.

toni.b ha dit...

Gràcies Guillem. Sense cap problema pots fer-ne us d'elles al teu blog, tan sols et demano que no hi canviis el format i que indiquis l'origen a peu de foto.

Respecte al Mercat de Sant Antoni: recordo haver entrat potser fa un any a l'interior i la meva impresió va ser de fascinació davant la seva decadència.

Salutacions.

Vida quotidiana ha dit...

M'afegeixo a les felicitacions del Guillem. Com a coneixedor del Mercat de Sant Antoni (era on la meva àvia anava a comprar), dir-vos que porta molts anys en aquest estat semidecadent. Les darreres reformes van ser per pintar-lo de fora l'any 82 (coincidint amb el centenari) i una intervenció d'urgència a la zona central perquè va caure part del sostre (això deuria ser a finals dels vuitanta). Suposo que com fa anys que es parla de la gran reforma ningú s'atreveix a fer cap millora important.

Una anècdota final: segons l'opinió de la gent, les millors parades estaven situades a la part que dóna a Manso. La part que dóna a Urgell amb Tamarit, en canvi, no tenia tan bona anomenada. No sé que hi havia de cert o no, entre altres coses perquè parlo de fa molts anys.

La dama del Nord ha dit...

m'encanten les teves fotos. El teu blog ha estat un descobriment gràcies al guillem. Moltes felicitats.

Anònim ha dit...

Me gustan mucho tus fotos, quiero decir, tu mirada y tu punto de vista.
Gracias por compartilas.

toni.b ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris.