dilluns, 7 de gener del 2008

Mercat de Sant Antoni

Mercat de Sant Antoni, Barcelona - 6 de gener de 2008
(EOS 20D)


Cal que doni les gràcies a Guillem Carbonell i David Rodríguez: els comentaris que ells van deixar en el darrer post m'han estimulat a iniciar una investigació fotogràfica sobre el Mercat de Sant Antoni...

Aquest mercat, nascut al segle XIX i que acaba de celebrar el seu 125è aniversari, es troba afectat per una imminent reforma que es va retardant des de fa anys; els propietaris de les parades diuen que el més probable es que s’inicií aquest any 2008 i que això representarà el tancament del centenari espai al llarg de entre 4 i 6 anys.

El mercat ocupa tota una illa de cases de l'eixample barceloní i és un dels més grans del món. La seva planta és octogonal i te una disposició concèntrica y radial: a la perifèria i voltant s'organitzen uns encants de roba i de llibres (els diumenges) i a l'interior, amb disposició radial, es troba el mercat de queviures, i menjar pròpiament dit. El centre de tota la construcció és coronada per una cúpula de perímetre octogonal (que podeu veure en aquesta foto), i tota la estructura de las cobertes és feta en ferro, sistema propi de la època en que es va construir.

Jo l'havia visitat, en la seva part interior feia aproximadament un any i em vaig quedar fascinat per la seva estructura decimonònica y decadent; malgrat tot en aquell moment no vaig saber aprofitar-hi la visita des d'un punt de vista fotogràfic. Aquests dies he tornat esperonat pel record i pels comentaris citats i l'experiència ha estat molt diferent. D'aquesta darrera visita han nascut dos reportatges fotogràfics, una dedicat a l'arquitectura del mercat i un altre dedicat a la seva gent. Avui doncs, us presento a través d'un nou sistema de visualització, la primera de les sèries: Mercat de Sant Antoni - Geometries.


..........................................................

Nova Sèrie (15 fotografies):

- Mercat de Sant Antoni - Geometries

..........................................................

5 comentaris:

Martin Gallego ha dit...

Muy bonitas, es el embrión perfecto para una exposición.......

Guillem Carbonell ha dit...

Toni, és una sèrie de fotos preciosa. Jo aquests dies estic passant força pels voltants del mercat i també m'hi estic fixant més. Diu que quan durant la reforma el mercat es traslladarà a unes lones a la Ronda de Sant Antoni, també serà un període interessant ...

David Guerrero ha dit...

He arribat aqui a través del blog del Guillem i no puc res més que felicitar-te pel treball. És increible el que poden arribar a mostrar algunes imatges.
Et seguiré a partir d'ara ;)

Fulgenci ha dit...

Fantástiques fotos Berni,has de preparar la segona exposició ja, feia molts mesos que no visitaba el teu Blog, ets un geni, et felicito per aquestes bonicas fotos, una abraçada molt forta.

Daniel ha dit...

Jo també vaig fer el meu petit comiat fotogràfic al mercat de Sant Antoni (el dominical, en el meu cas) en saber de la reforma. La web de l'Ajuntament diu que es respectarà l'estructura arquitectònica actual, però veient el que van fer amb el mercat de La Unió del Poblenou (que ara sembla un supermercat) estic una mica neguitós.